OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Pasta

/
/
Pasta
Produkttype
Produkttype
Pris
Pris - slider
29,00 DKK749,00 DKK

Viser 1–18 af 21 resultater

Stort udvalg af italiensk pasta, pastaudstyr og tilbehør

Uanset om du foretrækker at købe din pasta klar til brug, eller du hellere vil lave den selv, finder du alt hvad du skal bruge på pizzafredag.dk.

Pasta er en kulinarisk, og særdeles populær, specialitet, som findes i et væld af varianter, og som i dag er en uundgåelig del af det globale gastronomiske landskab. Oprindelsen af pasta kan spores tilbage til det gamle Italien hvor man kombinerede de bedste råvarer fra landbruget med det gode italienske kunsthåndværk, og skabte det, som siden hen er blevet en af verdens mest elskede og alsidige fødevarer.

Når pasta er blevet så populært, som tilfældet er, skyldes det både, at pasta er så enkelt som det er, men naturligvis også, at det kan anvendes i så mange, vidt forskellige, sammenhænge, og at det kan kombineres med en næsten uendelig række af ingredienser og saucer.

Hovedingrediensen i den klassiske pasta er durumhvede, som er kendt for sit høje indhold af protein og gluten, som er med til at give pastaen sin karakteristiske tekstur og høje elasticitet. For at imødekomme forskellige ernæringsbehov, kan pasta også fremstilles med andre kornsorter som eksempelvis fuldkorn, spelt og boghvede.

 

Pasta findes i mange forskellige varianter

Selvom pasta som udgangspunkt, fremstilles af de samme få ingredienser, findes den italienske specialitet i en lang række forskellige varianter og forme. Her er blot nogle af de mest populære pastatyper:

Spaghetti: Lange, tynde og runde strengede pasta, der ofte serveres med klassisk marinara eller bolognese sauce.

Penne: Korte, hule rørformede pasta, der er ideelle til at fange og holde på kraftigere saucer.

Fusilli: Spiralformede pasta med riller, der fungerer godt med både kød- og grøntsagssaucer.

Farfalle: Også kendt som “butterfly pasta”. Farfalle har en karakteristisk form med folder i midten og er godt egnet til lette saucer og salater.

Rigatoni: Større, rørformede pasta med riller, der fungerer godt i ovnretter og bagte retter.

Fettuccine: En type pasta som er særligt populær i det romerske og toscanske køkken. Fettuccine er en lang flad pasta, typisk med en tykkelse på 1-2 mm og en bredde på ca. 1 cm

Tagliatelle: Helt flad pasta, der minder om fettuccine, men er en anelse bredere. Tagliatelle er ideel til at blande med cremede saucer eller servere med kødretter.

Ravioli: Fyldte pasta med forskellige lækre indre fyldninger som ost, kød eller grøntsager. Ravioli er en delikat specialitet, der eksempelvis kan serveres med en let smør- og salviesauce eller en mere fyldig tomat-basilikum-sauce.

Linguine: Flad, lang pasta, der minder om en tyndere version af fettuccine, og som er perfekt til eksempelvis skaldyrs- og fiskebaserede saucer.

Lasagne: Pladepasta, der bruges i lag i ovnretter sammen med kødsauce, ost og bechamelsauce.

Orzo: Kornformet pasta, der ofte bruges i suppe eller salater, da den holder sin form godt under madlavning.

 

Du bør ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit udstyr

Uanset hvilken type paste du foretrækker, kræver det en smule udstyr at fremstille det selv, og som det ofte er tilfældet, kan du spare dig selv for ærgelige frustrationer ved købe en ordentlig kvalitet fra start.

For at kunne lave pasta i dit eget køkken skal du bruge få, uundværlige redskaber, men har du dem, og bruger du de rigtige ingredienser, kan du til gengæld også fremtrylle den lækreste italienske pasta i dit eget køkken:

Pastamaskine: Det mest fundamentale redskab til pastaentusiaster. Pastamaskinen gør det muligt at rulle pastadejen præcist og jævnt, og naturligvis i den tykkelse, der matcher den type pasta, du vil lave.

Pastaskærer: Særligt redskab til at skære pastaen i forskellige former. Pastaskærere fås i forskellige varianter, så du nemt kan tilpasse formen på din pasta, alt efter om du vil lave fettuccine, tagliatelle, lasagne eller en helt anden type pasta.

Pastastativ: Når pastaen er skåret ud i den ønskede form, hænges den på et pastastativ, hvor den let fugtige pasta kan tørre inden den skal koges. På stativet kan pastaen tørre på hele fladen uden at miste sin form og uden at klæbe sammen.

Pastatang: Gør det let at flytte din pasta uden at ødelægge den – Eksempelvis når den skal løftes op fra kogende vand.

Sporejern: Et sporejern består typisk af fem klinger, som er forbundet med hinanden, således man kan skære flere baner pastadej samtidigt. Afstanden mellem sporejernets klinger kan justeres, så man får præcist den bredde på dejen, man ønsker.

På pizzafredag.dk finder du altid et bredt udvalg af de bedste italienske og internationale pastaprodukter. Uanset om du foretrækker at købe din pasta klar til brug, eller om du hellere vil lave din pasta fra bunden, har vi altid et stort udvalg, og alt hvad du skal bruge af ingredienser og udstyr.

Skriv mig op
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle