OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Bagestål

/
/
/
Bagestål
Produkttype
Pris
Pris - slider
399,00 DKK599,00 DKK

Viser alle 2 resultater

Boost din ovn med et godt bagestål

Det var kogebogsforfatter, kok, forsker og fotograf Nathan Myhrvold, der i 2011 i sin kogebog “Modernist Cuisine – The art and science of cooking”, var først til at foreslå brugen af stål som bageplade.

Man har historisk set brugt pizzasten lavet af brændt ler til pizzabagning i flere hundrede år, men faktisk er stål som udgangspunkt væsentligt bedre end brændt ler til at overføre sin varme til en pizza eller andet der bages på det. Der er derfor ingen tvivl – Har du ikke en rigtig pizzaovn, er et godt bagestål teknisk set det bedste alternativ.

I en traditionel ovn, der typisk kan nå temperaturer på 250-300 grader som det maksimale, kan det være svært (næsten umuligt) at opnå de eftertragtede leopard-prikker på sin napolitanske pizzabund. De mørke prikker, der giver pizzaen mere smag og en sprødere bund, opnås først ved højere temperaturer end den traditionelle ovn alene kan give.

For at overføre mest muligt af ovnens varme til din pizza, kan du derfor bruge enten en pizzasten lavet af f.eks. brændt ler, eller et bagestål lavet af – ja, stål. Vi har testet begge dele (vi er jo nørder), og vores testresultater har blot været en bekræftelse af teorien om, at stålet bør være pizzastenen overlegen. Forskellen har dog ikke været helt så markant som forventet, men den er der, og vi kan derfor kun anbefale at bruge et bagestål, hvis du vil lave pizza i din egen ovn.

Vi er som sagt nørder, og har derfor i samarbejde med både bage- og ståleksperter, udviklet vores eget bagestål. Bagestålet fra Pizzafredag er, i al sin enkelhed, vores bud på den perfekte kombination af design og funktionalitet – og så giver det en pokkers god pizzabund.

Skriv mig op
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle