INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizzadej – Tips & Tricks

/
/
Pizzadej – Tips & Tricks

Pizzahacks, der kan være en hjælp til at gøre processen nemmere og/eller slutresultatet bedre. Listen vil løbende blive opdateret, og har du hacks, du vil dele med andre, er du velkommen til at skrive til os på [email protected] – så kommer de måske med på listen.


Tip #1 – Durum mel

Du kan med fordel bruge lidt durum mel eller semolina på en spartel, når du skal tage dejbollerne op af hævekassen. Herefter anbefaler vi, du vender dejen et par gange i et fad eller en dyb tallerken med durum eller semolina, inden du former dejbollerne til færdige pizzabunde på bordet.


Tip #2 – Fjern mest muligt mel fra pizzabunden

Husk derefter at få mest muligt durum og semolina “børstet” af bunden, inden du “topper” den, og kommer den i ovnen. Løst mel på din pizzabund, kan give din pizzabund en lidt bitter smag, hvis det kommer med i ovnen og bliver brændt. En god pizzaspade med perforering, gør det lettere at fjerne overskydende mel.


Tip #3 – Luften skal ud i kanten

I den klassiske napolitanske pizza er det vigtigt, du får “skubbet” luften i dejen ud i kanten, og får den “låst fast” der. Du kan “låse” luften i kanten, hvis du giver dejen et let tryk med fingerspidserne lige foran kanten.


Tip #4 – Vælg den rigtige mel

Vælg altid en mel, der matcher den pizza du vil bage, og de hævetider din opskrift foreskriver. Vær opmærksom på, at noget mel er bedst til korte hævetider, og noget er bedst til lange hævetider. Til vores 24 timers klassiske napolitanske pizza kan du eksempelvis bruge “Pizzeria” fra italienske Molina Caputo, og til vores 48 timers klassiske napolitanske pizza, kan du bl.a. bruge “Cuoco/Saccorosso” eller “Nuvola Super“.


Tip #5 – Vær forberedt

Når du skal bage pizza, er det en fordel, hvis du sørger for at have det nødvendige udstyr, og dine ingredienser klar, inden du går i gang. På den måde kan du holde fokus på processen – i stedet for at lede efter udstyr/ingredienser undervejs. Sørg for at få nogle gode rutiner for pizzabagningen, at være godt forberedt, kunne være en af dem.

Få besked når produktet er på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle