En “starter” er en prefermenteret dej, der blandes i en pizzadej som alternativ til gær. Med ugangspunkt i en given opskrift på pizzadej, udtages en procentdel mel og vand – det blandes så med gæret fra opskriften, og sættes til hævning (prefermentering)
Efter nogle timer kan blandingen (“starteren”) blandes sammen med de øvrige ingredienser i opskriften, og sættes til endnu en hævning.
Når man bruger en prefermenteret “starter” forlænger man dejens hævetid, og giver derfor dejen en stærkere struktur, en dybere farve i skorpen og, vigtigst af alt, en mere kompleks smag (Se mere under “poolish” og “biga”).
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Ølandsvej 18
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat