En fordej er en prefermenteret dej, der blandes i pizzadejen som erstatning for gær. En fordej laves ved at udtage en del af det mel og vand, som indgår i opskriften på den pizzadej, man vil lave. Melen og vandet blandes sammen med gær, og sættes til prefermentering. Når fordejen har hævet, blandes den sammen med resten af ingredienserne, og sættes til bulk fermentering – Her vil fordejen have en effekt, der minder om gær eller surdej.
Se mere under “poolish” og “biga”, der er eksempler på nogle af de mest populære prefermenterede pizzadeje.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Ølandsvej 18
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat