Effeuno – Italienernes suverænt bedste bud på en elektrisk stenovn.
Vil du bage pizza som en pro i dit eget køkken, skal du have en elektrisk pizzaovn, og skal du have en elektrisk pizzaovn, kan du jo lige så godt vælge en fra øverste hylde. Her finder man ovnene fra italienske Effeuno, der siden starten af 00’erne har produceret og solgt nogle af de bedste og mest populære elektriske pizzaovne til både professionelle pizzakokke på internationale pizzarestauranter og til entusiastiske pizzabagere, der ønsker den bedste kvalitet i hjemmekøkkenet.
Du kan sagtens bage din pizza i en traditionel køkkenovn, og med et godt bagestål kan du faktisk få rigtig gode resultater – men vil du give din pizza en afbagning, som man ellers kun opnår i en brændefyret stenovn, skal der højere temperaturer til. En gennemsnits køkkenovn har typisk en maksimal temperatur på 275-300 °C, hvor vores pizzaovne fra Effeuno har toptemperaturer lige på den anden side af 500 °C. I en Effeuno ovn kan du nemt bage en klassisk napolitansk pizza på bare 90 sekunder, mens det i en traditionel køkkenovn med et bagestål vil tage ca. 6 minutter. Selvom pizzaovnene kan levere godt 200 °C mere end din køkkenovn, er det dog sjældent, du får brug for at skrue en Effeuno ovn op på de maksimale temperaturer.
Har din ovn kun en enkelt termostat, som eksempelvis Effeuno N-Line ovnene, anbefaler vi, at du indstiller ovnens temperatur til et sted mellem 320 °C og 400 °C for de bedste resultater. Har du derimod en Effeuno P134H eller P134HA, der begge har to termostater, kan du med fordel sætte bundvarmen til ca. 325-350 °C og topvarmen til ca. 450 °C – så sikrer du dig, at bunden af din pizza ikke er brændt på, når oversiden og fyldet er færdigbagt. For at sikre dig ensartede resultater fra gang til gang, kan vi anbefale dig at bruge et infrarødt termometer, det kan give dig en hurtig og præcis måling af temperaturen i ovnen, uanset om du bager din pizza i en traditionel køkkenovn eller i en Effeuno pizzaovn.
Danske pizzafans har for længst taget de populære ovne fra den italienske producent til sig, og de to modeller P134H og P134HA, er blandt de mest solgte elektriske pizzaovne herhjemme. Det skyldes både de høje temperaturer, som ovnene kan levere, men også det elegante design og den kompakte størrelse, der passer ind i de fleste private køkkener.
Langt de fleste, der vælger at købe deres Effeuno ovn på pizzafredag.dk har typisk set ovnen på nettet eller hos en ven, men kan alligevel have nogle ganske relevante spørgsmål – Vi har herunder lavet en liste med nogle af de spørgsmål, vi oftest får.
Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med køb af en elektrisk Effeuno pizzaovn:
- Hvad vejer en Effeuno-ovn
De to mest populære ovne, P134H og P134HA, vejer henholdsvis 25 kg. og 30 kg., så det er ikke nogen let sag, men de fleste ovne til hjemmebrug er naturligvis flytbare, og er man to personer, kan ovnen nemt flyttes skånsomt.
- Kan en Effeuno-ovn indbygges i et køkkenskab?
Hjemmeovne fra Effeuno som eksempelvis P134H og P134HA kan sagtens indbygges i dit køkken. Har du plads til ovnen (du kan se ovnens dimensioner på produktsiden), kan den fint indbygges, du skal dog være opmærksom på, at ovnen skal have min. 10-15 cm. luft hele vejen rundt om sig, når den er i brug. Du skal derfor stille din ovn på en udtræksskuffe eller montere den på en anden form for udtræk, så ovnen kan trækkes ud fra skabet, når den er i brug. På den måde kan ovnens udvendige flader samt ovnens blæser nemt komme af med både luft og varme.
- Køber I jeres ovne direkte fra fabrikken?
Ja, som dansk importør importerer vi naturligvis vores Effeuno-ovne direkte fra fabrikken i Italien, og da vi på den måde undgår fordyrende mellemled, kan vi altid give vores kunder den bedste pris på de populære pizzaovne.
- Må en Effeuno-ovn bruges udenfor?
Ja, de fleste ovne fra Effeuno kan nemt flyttes ud på terrassen eller altanen, hvis du vil tilberede dine pizzaer udenfor. Vær dog opmærksom på, at vand og fugt i nærheden af ovnen er et no go, da ovnen jo er elektrisk.
- Kan en Effeuno-ovn tilsluttes i et almindelig 230v stik?
Ja, de mest populære modeller til hjemmebrug, herunder bl.a. Effeuno P134H og P134HA, skal tilsluttes et ganske almindeligt strømstik (Schuko). Afhængigt af hvilken ovn du vælger, anbefaler vi, at du kører ovnen i en 13A eller 16A sikringsgruppe.
- Har I altid ovnene på lager?
Ja, medmindre det fremgår af websitet, har vi altid vores ovne på lager, og kan derfor levere din ovn hurtigt og sikkert – Har du mulighed for at afhente ovnen på vores lager i Viborg, kan du således have ovnen samme dag, du bestiller den.
- P134H eller P134HA, hvilken ovn skal jeg vælge?
Vi har mange kunder, der er i tvivl om, hvilken af de to modeller, de skal vælge, men svaret er egentlig lige til. Økonomien spiller naturligvis en rolle, men ellers er den væsentligste forskel på de to ovne, højden af ovnrummet. P134H, den lave model, har et ovnrum med en højde på ca. 9 cm når den medfølgende biscottosten er placeret i ovnen, og med standardstenen, som også medfølger, er ovnrummet ca. 11 cm. Den største af de to ovne, P134HA, har et ovnrum på ca. 16 cm. når den medfølgende, 35 mm høje, biscottosten er i ovnen, og ca. 18 cm. hvis du vælger at bruge standardstenen. Vores råd er, at skal ovnen udelukkende bruges til at bage pizza, kan du sagtens gå med P134H, men ønsker du også at bruge ovnen til traditionelt bagværk som eksempelvis brød, vil vi altid anbefale dig at vælge P134HA, da den giver dig mere plads at arbejde på.
Generelt er Effeuno garant for ovne i højeste kvalitet, og er du allerede så heldig at være ejer af en Effeuno-ovn, vil du helt sikkert give os ret, når vi påstår, at du ikke finder noget bedre, hvis du leder efter en ovn til dit eget hjemme-pizzakøkken.
Som nævnt, leveres de to ovne, P134H og P134HA, foruden en standardsten også med en biscotto – en håndlavet sten fremstillet af vulkansk ler og aske. Den medfølgende biscotto er med en højde på ca. 35 mm. lidt højere end den standardsten ovnen kommer med, så den optager naturligvis lidt ekstra plads i højden af ovnrummet, men til gengæld holder en god biscotto bedre på varmen, og så har den en særlig evne til at absorbere fugt, så du får den bedst mulige afbagning af din pizza.
Uanset om du vælger en P134H, en P134HA eller en af ovnene fra N-Line serien, får du en ovn, der er “Made in Italy” – en ovn, hvor man har brugt de bedst mulige komponenter og hvor de gode folk hos Effeuno har trukket på mange års erfaringer med pizzabagning, indhentet blandt andet fra nogle af verdens bedste pizzaiolos.
…og ja, selvfølgelig er vi farvet af, at vi på pizzafredag.dk selv er fans af de populære ovne, men Effeuno er ganske enkelt toppen af poppen, når det kommer til elektriske pizzaovne til hjemmet.
Overvejer du at købe en Effeuno ovn, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på enten på vores live chat, på mail ([email protected]) eller på tlf. 60 98 10 10 – Vi er klar til at rådgive og vejlede dig i forbindelse med dit køb, 7 dage om ugen, 365 dage om året, i tidsrummet 07.00-22.00.