Styrken i mel (dej) kan måles ved hjælp af en alveograf – Et avanceret laboratorieredskab, der forenklet sagt, blæser luft ind under et stykke udstrakt dej, indtil der opstår en bobbel. Når boblen brister, kan alveografen registrere en række forskellige parametre – blandt andet dejens styrke: W-værdien.
W-værdien indikerer melets styrke og er et tal for, hvor meget energi der skal til for at udvide dejen. Der skal mindre energi til at udvide en dej med lav W-værdi, end en dej med høj W-værdi. Mel med en lav W-værdi er velegnet til pizzadej med korte hævetider, og mel med en høj W-værdi, og derfor høj styrke, er velegnet til pizzadej med lange hævetider.
Udover at vise melets generelle styrke, siger W-værdien også noget om melets evne til at absorbere vand. Mel med en lav W-værdi kan absorbere mindre vand end mel med en høj W-værdi. Vil man lave pizzadej med en høj hydration, skal man derfor vælge en mel med en forholdsvis høj W-værdi.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat