OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Trøffel

/
/
Trøffel

Hvad er trøffel?

Fællesbetegnelse for mere end 60 forskellige arter af knoldformede svampe, der vokser under jorden, og som ikke uden grund er blevet kendt som gourmetkøkkenets diamanter. Trøflerne, der findes i både sorte og hvide varianter, er en særdeles eksklusiv og yndet smagsgiver – også på pizza.

Trøfler vokser også i Danmark, men langt størstedelen af de trøfler man kan købe herhjemme, er gravet op i Italien eller Frankrig, hvor de aromatiske svampe vokser i jorden tæt på blandt andet egetræer og hasseltræer. Her vokser trøflerne i symbiose med træerne – Trøflerne opsamler vand og næringsstoffer til træerne, til gengæld afgiver træerne sukkerstoffer til trøflerne, så de kan vokse og udvikle deres helt unikke duft og smag.

Præcist hvordan en trøffel smager, er naturligvis svært at beskrive med ord, men hvis man forestiller sig en nøddelignende, lidt jordagtig smag, rammer man ikke helt ved siden af. Hvide trøfler er typisk mere intense i både smag og duft i forhold til sorte trøfler. Smagen af trøffel opleves bedst, når trøflen serveres rå, og gerne sammen med fedtholdige ingredienser der kan binde trøflens aroma – det kunne eksempelvis være ost.

De mange trøffelarter har forskellige sæsoner, og høstes derfor på forskellige tidspunkter af året. Nogle af de mest sjældne, og derfor dyreste trøfler, er de hvide, der har den korteste sæson. Når trøfler høstes i naturen, foregår det typisk med hjælp fra specialtrænede hunde, der kan dufte sig frem til de ekslusive svampe. En frisk trøffel er en levende organisme, og fra det øjeblik den tages op af jorden, starter nedbrydningsprocessen. En trøffel, der ikke konserveres, holder sig normalt kun 1-3 uger, hvis de opbevares ved 2-4°C.

Få besked når produktet er tilbage på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle