INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Tipo 00

/
/
Tipo 00

Hvad er Tipo 00?

Italiensk mel klassificeres efter formalingsgrad i Tipo-systemet: Tipo 00, Tipo 0, Tipo 1 og Tipo 2. Tipo 00 har den fineste formalingsgrad og den højeste grad af raffinering, mens Tipo 2 har den groveste formalingsgrad, og den laveste raffineringsgrad. Formalingsgraden i Tipo 00-mel er så fin, at konsistensen af det formalede mel bliver som blødt pudder. I den anden ende af skalaen, er der Tipo 2-mel, hvor den grovere formaling får melet til at føles som små sandkorn.

Den meget fine struktur i Tipo 00-formalingen gør melet velegnet til pizzabagning, og Tipo 00-mel er således også officielt godkendt af den italienske pizzaorganisation AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) til brug i en klassisk napolitansk pizza.

Bemærk at Tipo-klassificeringen udelukkende beskriver formalingsgraden, og således intet siger om eksempelvis proteinindhold og melets styrke.

Få besked når produktet er på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle