Italiensk mel klassificeres efter formalingsgrad i Tipo-systemet: Tipo 00, Tipo 0, Tipo 1 og Tipo 2. Tipo 00 har den fineste formalingsgrad og den højeste grad af raffinering, mens Tipo 2 har den groveste formalingsgrad, og den laveste raffineringsgrad. Formalingsgraden i Tipo 00-mel er så fin, at konsistensen af det formalede mel bliver som blødt pudder. I den anden ende af skalaen, er der Tipo 2-mel, hvor den grovere formaling får melet til at føles som små sandkorn.
Den meget fine struktur i Tipo 00-formalingen gør melet velegnet til pizzabagning, og Tipo 00-mel er således også officielt godkendt af den italienske pizzaorganisation AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) til brug i en klassisk napolitansk pizza.
Bemærk at Tipo-klassificeringen udelukkende beskriver formalingsgraden, og således intet siger om eksempelvis proteinindhold og melets styrke.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat