En dej med høj hydration vil altid være blød og klæbrig, og er derfor forholdsvis svær at håndtere. Til dej med en hydration på 70% eller derover, kan man i stedet for at ælte dejen på traditionel vis, med fordel bruge strech and fold-teknikken.
Stretch and fold-teknikken er med til at stramme dejen op, og gør det lettere for glutennetværket at udvikle styrke. Teknikken udføres, som navnet siger, ved at strække ud i dejen, og folde den ind over sig selv. Stræk og fold nogle gange, og lad så dejen hvile, inden proceduren kan gentages efter behov.
Stretch and fold kan forveksles med slap and fold, men er lidt mere skånsom, og udføres ofte mens dejen stadig er i en skål.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat