INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Slap / Slapping

/
/
Slap / Slapping

Hvad er slap / slapping?

Når dejbollen til en pizza skal åbnes, kan det gøres med slapping-teknikken – en traditionel napolitansk teknik, som på italiensk også kaldes schiaffo eller lo schiaffo.

Ved slapping-teknikken arbejder begge hænder og underarme i synkrone bevægelser, hvor man med den ene håndkant fastholder den let åbne pizzadej til bordet, og med den anden hånd strækker den modsatte side af pizzadejen, og vipper den tilbage over på den modsatte underarm. Herefter drejes håndflade og underarm, så dejen “slappes” (smækkes) tilbage til bordet.

Teknikken kræver lidt øvelse, men udført korrekt, vil pizzadejen automatisk rotere rundt og samtidig udvide sig uden at dejen bliver for tynd på pizzaens midte.

Slapping-teknikken udføres en antal gange, indtil dejen har den ønskede størrelse. Udover at være et ganske imponerende syn, har slapping-teknikken også den fordel, at overskydende mel automatisk fjernes fra dejen.

Få besked når produktet er tilbage på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle