Når dejbollen til en pizza skal åbnes, kan det gøres med slapping-teknikken – en traditionel napolitansk teknik, som på italiensk også kaldes schiaffo eller lo schiaffo.
Ved slapping-teknikken arbejder begge hænder og underarme i synkrone bevægelser, hvor man med den ene håndkant fastholder den let åbne pizzadej til bordet, og med den anden hånd strækker den modsatte side af pizzadejen, og vipper den tilbage over på den modsatte underarm. Herefter drejes håndflade og underarm, så dejen “slappes” (smækkes) tilbage til bordet.
Teknikken kræver lidt øvelse, men udført korrekt, vil pizzadejen automatisk rotere rundt og samtidig udvide sig uden at dejen bliver for tynd på pizzaens midte.
Slapping-teknikken udføres en antal gange, indtil dejen har den ønskede størrelse. Udover at være et ganske imponerende syn, har slapping-teknikken også den fordel, at overskydende mel automatisk fjernes fra dejen.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat