Tyk, let og luftig, oftest rektangulær, focaccialignende bund, typisk toppet med pizzasauce, ost og få, men gode, øvrige toppings efter smag. Sicilian-style pizza laves i en bradepande eller et egnet fad, og bunden kan med fordel bages ad to omgange – Første gang uden toppings, anden gang (efter minimum en halv times hvile), med toppings. På den måde får man en ekstra sprød bund. Sicilian-style udspringer fra Palermo, hvor den oprindelige syditalienske variant kaldtes en sfincione.
I dag bruges betegnelserne “sicilian-style” og “sfincione” ofte i flæng, men trods de to minder meget om hinanden, er der alligevel forskelle.
En “rigtig” sicilian-style pizza sælges på et pizzeria, og betragtes som en pizza – En sfincione derimod, betragtes ikke som en egentlig pizza, men er mere sin egen, og man skal da typisk også en tur forbi en bager, hvor de sælges kolde, hvis man vil nyde den syditalienske specialitet.
En helt klassisk sfincione toppes med ansjoser, tomatsauce, løg, oregano, revet pecorino romano (eller lagret caciocavallo) og drys af let ristede brødkrummer.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Ølandsvej 18
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat