INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Serranoskinke

/
/
Serranoskinke

Hvad er serranoskinke?

Spansk delikatesse – på spansk kaldet jamon serrano (“skinke fra højlandet”). Serranoskinke er lufttørret skinke fra hvide landsvin, der blandt andet fodres med urter, korn og majs. Når svinene slagtes, gnides kødet ind i salt, og hænges til tørre – det giver skinken den rigtige konsistens og udvikler smagen. Skinken hænger typisk til tørre i syv måneder, men de dyreste serranoskinker har ofte hængt i længere tid.

Serranoskinke har et naturligt højt fedtindhold og et lavere saltindhold end flere andre skinker. Det giver den spanske skinke en sød, delikat og nøddeagtig smag samt en blød og mør konsistens. For at fremhæve serranoskinkens karakteristiske smag, anbefales det at nyde den ved stuetemperatur. Serranoskinke anvendes typisk til tapas, pålæg og naturligvis også til pizza.

Få besked når produktet er tilbage på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle