Spansk delikatesse – på spansk kaldet jamon serrano (“skinke fra højlandet”). Serranoskinke er lufttørret skinke fra hvide landsvin, der blandt andet fodres med urter, korn og majs. Når svinene slagtes, gnides kødet ind i salt, og hænges til tørre – det giver skinken den rigtige konsistens og udvikler smagen. Skinken hænger typisk til tørre i syv måneder, men de dyreste serranoskinker har ofte hængt i længere tid.
Serranoskinke har et naturligt højt fedtindhold og et lavere saltindhold end flere andre skinker. Det giver den spanske skinke en sød, delikat og nøddeagtig smag samt en blød og mør konsistens. For at fremhæve serranoskinkens karakteristiske smag, anbefales det at nyde den ved stuetemperatur. Serranoskinke anvendes typisk til tapas, pålæg og naturligvis også til pizza.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat