Mel lavet af durumhvede. Modsat det meste mel i pizzakøkkenet, som laves af fintformalede hvedekerner, er semolina fremstillet af durumhvede, der er hårdere end andre hvedetyper.
Durumhvede har et højere proteinindhold end den traditionelle hvede, og semolina er derfor en relativ stærk mel, med W-værdier, der typisk ligger i området 200 – 250. Semolina, der kendes på sin lysegule farve, som melet får fra durumhveden, anvendes ofte til brød og pasta.
Til pizza kan man med fordel blande lidt semolina i sin pizzamel, og på den måde få glæde af det relativt høje proteinindhold fra den stærke durumhvede.
Mange anvender også semolina, når pizzadej skal “åbnes”, da de forholdsvis grove korn i semolina gør det nemmere at få dejen til at glide på bordet, mellem hænderne og på pizzaspaden.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat