Til trods for der ikke skal meget salt i en pizzadej, har salt tre vigtige funktioner, der alle er afgørende for kvaliteten af den færdige pizza:
Salt har altså flere vigtige roller, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken salt man vælger. Salt findes overordnet i tre varianter: Flagesalt, groft og fint. Til pizzabagning anvendes altid fint salt, da det opløses lettere end groft salt og flagesalt.
Salt betyder altså meget for det færdige resultat, når man bager pizza, og det er således heller ikke tilfældigt, at man i pizzakøkkenet oftest anvender fint havsalt. Havsalt indeholder foruden (cirka) 98% natriumklorid også calcium, kalium og magnesium fra havvandet – Det giver havsalt en lidt mere kompleks smag i forhold til raffineret salt, der typisk indeholder 99% natriumklorid.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Ølandsvej 18
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat