Når man strammer sin pizzadej (bulk) eller sine pizzaboller op for 2. gang, kaldes det reballing. Ved at reballe dejen en ekstra gang, genstarter man hæveprocessen, styrker glutennetværket og tilfører ny luft (ilt) til dejen.
Er man uheldig, og ender op med en dej, der har stået lidt for længe til hævning, er dejen overhævet. En pizzadej, der har hævet for længe, er alt andet lige sværere at arbejde med, og vil sjældent give et god resultat – men selv en overhævet dej kan (i de fleste tilfælde) reddes. En reballing af dejen eller dejbollerne, giver mulighed for at fjerne luften fra dejen og starte hæveprocessen på ny.
Man kan på flere måder se, om en dej er overhævet, og om der derfor er behov for en reballing. En pizzadej er sandsynligvis overhævet hvis:
Har dejen et eller flere af ovenstående kendetegn, er der gode chancer for, den er overhævet, og at der kan være behov for at reballe den.
Man kan også tjekke, om pizzadejen er underhævet, tilpas hævet eller overhævet på en anden måde – Se hvordan under “Prikketest / Poke test”.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat