Oversat til dansk betyder “quattro stagioni” – “fire årstider”, og det er da også en pizza, der med forskellige toppings hylder årets gang.
På en quattro stagioni deles pizzabunden ind i fire sektioner, som toppes med forskellige ingredienser, og på den måde repræsenterer hver deres årstid.
På den “officielle” quattro stagioni anvendes:
artiskokker som repræsenterer foråret
tomater og basilikum som repræsenterer sommeren
svampe som repræsenterer efteråret
skinke, prosciutto og oliven som repræsenterer vinteren
I Italien er en quattro stagioni en populær pizza, der med rette anerkendes som en klassiker, men selvom den officielt laves med de nævnte toppings, er en quattro stagioni også en pizza, der lægger op til at man kan lade kreativiteten råde.
Så længe man bare inddeler bunden i fire sektioner, kan man give fantasien frit løb, og toppe de fire områder med præcist det man ønsker. En quattro stagioni er derfor et oplagt valg, hvis man vil teste nye smagsvarianter af, og lege med nye ingredienser og nye kombinationer.