Fri fragt fra 599
Kundeservice: Alle dage 08.00 - 20.00
Tlf 60 98 10 10

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Provolone

/
/
Provolone

Hvad er provolone?

Mellemhård italiensk ost, fremstillet af komælk. Provolone-ost kommer i forskellige former, og smagen varierer fra provolone piccante, med en skarp og pikant smag, til provolone dolce, som er mild og sød i smagen. Provolone produceres i dag flere steder i Italien og i flere andre lande, men stammer oprindeligt fra det sydlige Italien.

For at konservere ostene og give dem smag, nedsænkes de først i saltlage, og hænges efterfølgende til modning i perioder, der varierer fra 2 måneder og helt op til 3 år – Jo længere modningsperiode, jo skarpere smag får osten. Provolone-ostene kommer i mange forskellige former, og kan blandt andet fås som pølseformet, kegleformet, græskarformet og dråbeformet. Præcist hvilken form ostene får, afgøres af den form ostemagerne giver den, lige inden osten nedsænkes i saltlage.

Provolone-ostene er velegnede til pastaretter, salater og pizza, men kan også skæres i små stykker, og nydes som snack.

Få besked når produktet er på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle

Log ind for at bruge favoritter

For at kunne tilføje produkter til favoritter, skal du være logget ind som bruger.

Glemt kodeord?