Klassisk italiensk skinke lavet af det bedste svinekød og forarbejdet efter ældgamle traditioner. Prosciutto fås i to varianter: Prosciutto crudo, som er saltet/lufttørret skinke, og prosciutto cotto, som er kogt skinke.
Prosciutto crudo laves af svinelår, som behandles med salt inden det hænges til modning og langtidstørring (Typisk 8-16 måneder). Crudo er det italienske ord for “rå”, og den saltede skinke serveres da også uden yderligere forarbejdning efter endt modning/tørring. Prosciutto crudo har en unik, sød, lidt nøddeagtig og salt smag. Skinken udskæres i ultratynde skiver og er udover at være et “must have” til tapas, også en yderst populær topping til pizza.
Prosciutto cotto, den kogte udgave af prosciutto, fås i flere regionale varianter, men er generelt mere mild, og lidt mindre intens i smagen end prosciutto crudo. Prosciutto cotto er, ligesom prosciutto crudo, særdeles populær på toppen af en pizza.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat