INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Prosciutto

/
/
Prosciutto

Hvad er prosciutto?

Klassisk italiensk skinke lavet af det bedste svinekød og forarbejdet efter ældgamle traditioner. Prosciutto fås i to varianter: Prosciutto crudo, som er saltet/lufttørret skinke, og prosciutto cotto, som er kogt skinke.

Prosciutto crudo laves af svinelår, som behandles med salt inden det hænges til modning og langtidstørring (Typisk 8-16 måneder). Crudo er det italienske ord for “rå”, og den saltede skinke serveres da også uden yderligere forarbejdning efter endt modning/tørring. Prosciutto crudo har en unik, sød, lidt nøddeagtig og salt smag. Skinken udskæres i ultratynde skiver og er udover at være et “must have” til tapas, også en yderst populær topping til pizza.

Prosciutto cotto, den kogte udgave af prosciutto, fås i flere regionale varianter, men er generelt mere mild, og lidt mindre intens i smagen end prosciutto crudo. Prosciutto cotto er, ligesom prosciutto crudo, særdeles populær på toppen af en pizza.

Få besked når produktet er på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle