Variation over den ikoniske pizza margherita. En pizza cosacca laves på en klassisk napolitansk bund – med tynd midte, og en cornicione (kant) med sprød skorpe og luftig krumme. Pizzaen toppes med tomatsauce, revet ost og friske basilikumblade. Eneste forskel i forhold til en margherita, er altså osten. Mozzarella er skiftet ud med revet ost, som typisk kan være Pecorino (italiensk ost fremstillet af fåremælk), Caciocavallo (syditaliensk ost med en hård spiselig skorpe) eller Parmigiano Reggiano (parmesanost).
“Cosacca” er det italienske ord for kosak, og det siges, at de første pizza cosacca blev lavet allerede i 1840’erne (mere end 40 år før den første pizza margherita), som en hyldest den russiske zar Nikolaj I.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat