Oval til aflang pizza toppet og serveret på et langt træbræt – på italiensk kaldet “pala”. Den karakteristiske, letgenkendelige, pizza stammer oprindeligt fra Rom, og anses for at være street food. Den er særlig velegnet til grupper, som så kan skære slices på tværs af den aflange pizza, og på den måde dele den.
Der er ingen regler for størrelsen på en pizza alla pala, men man ser dem ofte med en bredde på 30-35 cm og en længde på 50-60 cm.
Pizza alla pala kan toppes som en traditionel napolitansk pizza eller helt efter ønske, og det ses derfor ofte, at man anvender utraditionelle råvarer og kombinerer dem på nye måder. For at kunne lave en luftig bund med en sprød skorpe, anvendes en pizzadej med høj hydration (typisk 70-80% …nogle gange højere), og for at gøre bunden ekstra nem at fordøje, er det ikke unormalt med hævetider på op til 100 timer for dejen. Den færdigtoppede pizza bages ofte ved lavere temperatur og i længere tid, end en traditionel napolitansk pizza – En pizza alla pala bages således typisk ved ca. 300°C i 10-12 minutter.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat