Parmesanost fra Norditalien. For at kunne bruge betegnelsen Parmigiano Reggiano skal parmesanosten være produceret i en af følgende fem provinser i Emilie-Rogmagna-regionen i det nordlige Italien: Parma, Reggio-Emilia, Bologna, Mantova eller Modena.
Parmesanost laves af blot tre ingredienser: Komælk, salt og osteløbe (væske som får osten til at stivne/koagulere). For at en parmesanost kan markedsføres under betegnelsen Parmigiano Reggiano, skal alle disse ingredienser komme fra en af de fem provinser, og hele processen fra kvæg til ost skal ligeledes foregå indenfor dette georgrafisk afgrænsede område.
Det særlige ved Parmigiano Reggiano, er tre bakterier, som kun findes i Emilie-Rogmana-regionen. Gennem hele processen sørger man for at bevare disse bakterier, så de er med hele vejen fra græsset på markerne til kvægets mælk og i den færdige ost. De tre bakterier er med til at give Parmigiano Reggiano sin helt unikke aroma og smag.
En Parmigiano Reggiano lagres i gennemsnit i to år, men for at udvikle en stærkere, mere nøddeagtig og intens smag, lagres nogle af ostene i helt op til ti år.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Ølandsvej 18
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat