Mel af byg, der er spiret (maltet), varmetørret, ristet og derefter malet til mel. Maltmel fås i to varianter: Diastatisk (enzymaktiv) og ikke-diastatisk.
Til pizzabagning er diastatisk maltmel det mest interessante, da fordelene gemmer sig i de aktive enzymer. Ikke-diastatisk maltmel anvendes primært som sødemiddel til bagning.
Diastatisk eller enzymaktiv maltmel kaldes også “den hemmelige ingrediens”, da mange endnu ikke kender til det, og til fordelene ved at bruge det. Anvender man maltmel korrekt, kan man blandt andet få mere farve og en bedre struktur i skorpen – og så kan man få en mere kompleks smag i sin pizza, da maltmel tilfører dejen en mild smag af malt.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat