OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Malt mel

/
/
Malt mel

Hvad er malt mel?

Mel af byg, der er spiret (maltet), varmetørret, ristet og derefter malet til mel. Maltmel fås i to varianter: Diastatisk (enzymaktiv) og ikke-diastatisk.

Til pizzabagning er diastatisk maltmel det mest interessante, da fordelene gemmer sig i de aktive enzymer. Ikke-diastatisk maltmel anvendes primært som sødemiddel til bagning.

Diastatisk eller enzymaktiv maltmel kaldes også “den hemmelige ingrediens”, da mange endnu ikke kender til det, og til fordelene ved at bruge det. Anvender man maltmel korrekt, kan man blandt andet få mere farve og en bedre struktur i skorpen – og så kan man få en mere kompleks smag i sin pizza, da maltmel tilfører dejen en mild smag af malt.

Skriv mig op
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle