Modsat traditionelt bordsalt, der ofte udvindes fra salthorste (koncentrationer af salt) i undergrunden, udvindes havsalt direkte af havvand. Havsalt kan udvindes på flere måder, men typisk pumpes det saltholdige havvand ind i store lavvandsbassiner, hvor solen kan fordampe vandet, eller også pumpes havvandet ind i produktionsanlæg hvor opvarmede bassiner, får vandet til at fordampe. Uanset hvilken metode der anvendes, vil der, når vandet er fordampet, ligge rent havsalt tilbage.
Salt har flere funktioner, når det kommer til pizzadej, men den vel nok vigtigste, er at give dejen smag. Da havsalt foruden natriumklorid (NaCl) også indeholder magnesium (Mg), calcium (Ca) og kalium (K) fra havvandet, kan havsalt give pizzadejen en lidt mere kompleks smag i forhold til raffineret salt, der normalt består af 99% natriumklorid (salt) – Netop derfor anbefaler de fleste opskrifter til pizzadej at anvende fint havsalt.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat