INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Havsalt

/
/
Havsalt

Hvad er havsalt?

Modsat traditionelt bordsalt, der ofte udvindes fra salthorste (koncentrationer af salt) i undergrunden, udvindes havsalt direkte af havvand. Havsalt kan udvindes på flere måder, men typisk pumpes det saltholdige havvand ind i store lavvandsbassiner, hvor solen kan fordampe vandet, eller også pumpes havvandet ind i produktionsanlæg hvor opvarmede bassiner, får vandet til at fordampe. Uanset hvilken metode der anvendes, vil der, når vandet er fordampet, ligge rent havsalt tilbage.

Salt har flere funktioner, når det kommer til pizzadej, men den vel nok vigtigste, er at give dejen smag. Da havsalt foruden natriumklorid (NaCl) også indeholder magnesium (Mg), calcium (Ca) og kalium (K) fra havvandet, kan havsalt give pizzadejen en lidt mere kompleks smag i forhold til raffineret salt, der normalt består af 99% natriumklorid (salt) – Netop derfor anbefaler de fleste opskrifter til pizzadej at anvende fint havsalt.

Få besked når produktet er på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle