Betegnelsen “gum line” dækker over området mellem toppings og pizzabund – Det område, hvor pizzasauce og toppings flyder sammen med det øverste lag pizzadej. En pizza gum line ses tydeligst fra siden af en pizzaslice, hvor det uønskede område opstår som et lyst og dejagtigt lag, der hvor pizzadejen ikke når at blive helt gennembagt.
En pizza får sin gum line på grund af væskeholdige toppings som eksempelvis pizzasauce, grøntsager eller en lidt for våd mozzarella, som siver ned i det øverste lag pizzadej. Her forhindrer de overskydende væsker, at ovnvarmen når at gennembage det øverste lag pizzadej, og et lidt tyggegummi-agtigt lag opstår …deraf navnet gum line.
En gum line kan være svær, næsten umulig, at undgå helt, og derfor ligger kunsten i at minimere højden på det underbagte lag af pizzadej. Bliver laget højere end blot nogle få millimeter, vil en pizza fremstå som dejagtig. De bedste råd til at undgå, eller minimere, en pizza får en gum line, er:
Olivenolien vil danne en forsejling af dejen, og således gøre det sværere for væske i at trænge ned i dejen. En bonus ved denne metode er naturligvis, at olivenolien også tilføjer ekstra smag.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat