- Forside
-
Produkter
- Ingredienser
- Udstyr
-
Maskiner
Maskiner
- Pizzaovne
- Røremaskiner
- Pizzafredag
- Opskrifter
- Ordbog
- Guides
- Om Pizzafredag
- Kontakt
← Tilbage
← Tilbage
Begrebet “glutenfri” benyttes om fødevarer, som ikke indeholder glutenproteiner. For glutenfri fødevarer gælder det, at de enten, helt naturligt, ikke indeholder gluten, eller at glutenproteinerne er fjernet ved at bearbejde fødevarerne.
Når det kommer til pizza, er der rigtig mange fordele ved at anvende hvedemel, som har et forholdsvis højt indhold af glutenproteinerne glutenin og gliadin – MEN har man glutenallergi (cøliaki), kan man forværre sin sygdom ved at indtage disse proteiner. Undgår man helt fødevarer, der indeholder gluten, vil langt de fleste med glutenallergi, ikke mærke noget til sygdommen, og kroppen vil af sig selv optage de nødvendige næringsstoffer fra de fødevarer, man indtager.
Heldigvis er det hverken svært eller farligt at undgå glutenproteiner, og det kræver blot lidt viden, indsigt og planlægning at undgå dem. Skal man lave pizza, betyder det blandt andet, at man skal bruge glutenfrit gær og erstatte hvedmel med glutenfri mel som eksempelvis fuldkornsboghvedemel og fuldkornsmajsmel. Man kan også med fordel anvende en smule natron (bagesoda), der fungerer som hævemiddel, og derfor giver pizzadejen et løft.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: support@pizzafredag.dk
Live chat: Åben chat