OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Fontina

/
/
Fontina

Hvad er fontina?

En klassisk italiensk ost fremstillet af komælk. Fontina har typisk en fedtprocent omkring 45% og er kendetegnet ved en lys gullig farve og en del små huller. Teksturen på Fontina kan variere fra blød til fast, mens smagen ofte er mild og nøddeagtig. Både konsistens og smag varierer alt efter hvor længe osten lagres.

Original Fontina (Fontina Val d’Aosta) har DOP (oprindelses) status og må kun fremstilles efter bestemte foreskrifter og kun i Aosta-dalen, som er en alperegion i det nordvestlige Italien. Fontina laves i en lang række varianter med navne som “Fontinella”, “Fontel” og “Fontella”. Fontina er blandt andet velegnet til pizza, hvor den bløde ost, kan give det eftertragtede cheese pull.

Få besked når produktet er tilbage på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle