En klassisk italiensk ost fremstillet af komælk. Fontina har typisk en fedtprocent omkring 45% og er kendetegnet ved en lys gullig farve og en del små huller. Teksturen på Fontina kan variere fra blød til fast, mens smagen ofte er mild og nøddeagtig. Både konsistens og smag varierer alt efter hvor længe osten lagres.
Original Fontina (Fontina Val d’Aosta) har DOP (oprindelses) status og må kun fremstilles efter bestemte foreskrifter og kun i Aosta-dalen, som er en alperegion i det nordvestlige Italien. Fontina laves i en lang række varianter med navne som “Fontinella”, “Fontel” og “Fontella”. Fontina er blandt andet velegnet til pizza, hvor den bløde ost, kan give det eftertragtede cheese pull.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat