Italiensk madbrød som, selvom det på flere punkter kan sammenlignes med pizza, er helt sit eget. Spørger man på gaden i Italien, vil man sandsynligvis også få svaret, at focaccia hverken er pizza eller almindeligt brød – focaccia er focaccia. I Italien spiser man focaccia hvor som helst og når som helst, til morgen, til frokost, til aften, som snack eller som dessert toppet med eksempelvis Nutella.
Dejen til focaccia laves ofte med en høj hydration (omkring 80%), og de vigtigste ingredienser er: Mel, gær, salt, vand og olivenolie. I forhold til en almindelig brøddej, er der som regel mindre håndtering med en focacciadej og længere hævetid. Focaccia laves i rektangulære fade, og bages normalt i ovnen ved 225-230°C i ca. 15 minutter. Den færdigbagte focaccia har en gylden sprød skorpe, og en blød luftig krumme. Et særligt kendetegn ved focaccia er de mange små fordybninger på oversiden. De laves når man, med fingerspidserne, trykker dejen ud i det rektangulære fad. Hullerne er dog ikke kun til pynt – de samler også små “søer” af olie, der bevirker, at dejen under olien bages mindre og dermed giver den italienske specialitet sin lidt svampede konsistens og gode smag.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat