Når man, lige inden en næsten færdigbagt pizza tages ud af ovnen, løfter pizzaen kortvarigt op i toppen af ovnen, kaldes det doming.
Formålet er, at give pizzaen ekstra varme i få sekunder, så skorpen får ekstra sprødhed, eventuel usmeltet ost smeltes, der tilføres ekstra røgsmag og pizzaens forskellige toppings får et sidste skud varme.
Doming-teknikken anvendes oftest i de kuppelformede stenovne, hvor varme og røg søger mod ovnrummets top, og således giver optimale forhold for at give en pizza det ekstra varmeboost. Doming stammer fra det engelske ord for kuppel – “the dome”, der naturligvis henviser til formen på ovnrummet i en klassisk stenovnspizza.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat