OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Doming

/
/
Doming

Hvad er doming?

Når man, lige inden en næsten færdigbagt pizza tages ud af ovnen, løfter pizzaen kortvarigt op i toppen af ovnen, kaldes det doming.

Formålet er, at give pizzaen ekstra varme i få sekunder, så skorpen får ekstra sprødhed, eventuel usmeltet ost smeltes, der tilføres ekstra røgsmag og pizzaens forskellige toppings får et sidste skud varme.

Doming-teknikken anvendes oftest i de kuppelformede stenovne, hvor varme og røg søger mod ovnrummets top, og således giver optimale forhold for at give en pizza det ekstra varmeboost. Doming stammer fra det engelske ord for kuppel – “the dome”, der naturligvis henviser til formen på ovnrummet i en klassisk stenovnspizza.

Skriv mig op
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle