OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Detroit-style

/
/
Detroit-style

Hvad er Detroit-style?

Det indgyder da en vis respekt, når en by har sin helt egen pizza-style, og det har Detroit. Den ikoniske rektangulære Detroit-style pizza, er en klassiker, der første gang blev lavet på Buddy’s Rendezvous Pizzeria i hjertet af Detroit i 1946. En rigtig Detroit-style pizza laves i fad, er rektangulær, har en luftig bund og så selvfølgelig en kant af sprødbagt (karamelliseret) ost.

Når en Detroit-style pizza toppes, kan det eksempelvis gøre med pepperoni, masser af ost og tomatsauce – og ja, i den nævnte rækkefølge. En Detroit-style pizza sluttes nemlig af med tomatsaucen for at undgå, at man får en gennemblødt bund – Det har da også betydet, at den klassiske pizza ofte kaldes en “Red Top”. Eneste ulempe er dog, at man ikke får sprøde pepperoni, men til gengæld får man en pizza, der er helt sin egen.

Fadene til en Detroit-style pizza, kom oprindeligt fra bilindustrien, hvor de rektangulære fade/kar blev brugt på værksteder og i Detroits bilproduktion. Siden er der naturligvis udviklet fade, specifikt til formålet. En Detroit-style pizza laves typisk i fade med målene 10 x 14” (ca. 25 x 35 cm), der giver otte rektangulære slices, eller i fade med målene 8 x 10” (ca. 20 x 25), der giver fire slices. En Detroit-style pizza spises typisk med kniv og gaffel.

Skriv mig op
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle