Pizza findes i mange afskygninger, og en af de mere populære varianter af pizzaen som man kender den fra pizzarestauranterne, er dessertpizzaen. På en dessertpizza toppes en pizzabund med toppings fra det søde køkken og afbalanceres med eksempelvis mild ost og nødder, så dessertpizzaen ikke kun er sødt i sødt.
Et godt eksempel på en vellavet dessertpizza, hvor det søde blandes med det salte, serveres på Restaurant Melværk i Aarhus. Her går den populære dessertpizza (som i øvrigt også er belønnet med prisen “Danmarks bedste dessertpizza”) under navnet “Go Nuts”. Den laves på en sprød bund, inspireret af den klassiske napolitanske pizzabund, som toppes med mild og cremet mascarpone, pistaciecreme, ristede pistacienødder, havsalt og en kugle pistacieis.
Dessertpizza er blot et af mange gode eksempler på, hvordan den oprindelige pizza fra gaderne i det gamle Napoli, kan udvikles og tages i nye retninger.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat