OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Cupping

/
/
Cupping

Hvad er cupping?

Betegnelse for pepperoni (salami), der trækker sig sammen under bagning, og får form som en lille skål (cup). Laves en pepperoni rigtigt, vil “skålen” få en crispy kant og være fyldt med smag (fedt) fra kødet.

Vil man have pepperoni til at forme sig som en skål, er der to ting der skal være på plads:

  1. Pepperonien skal være af den type, der leveres i en tarm (enten naturlig eller kunstig). Selvom man evt. fjerner tarmen inden pepperonien lægges på pizzaen, vil denne type pepperoni stadig kunne få form som en skål.

  2. Pepperonien skal have den rigtige skivetykkelse. Præcist hvilken tykkelse, kan variere fra produkt til produkt, men typisk er en tykkelse på ca. 2,5 – 3 mm passende.


Når en pizza udsættes for høj varme i en ovn, vil en pepperoniskive trække sig sammen, og kanten af skiven vil komme tættere på toppen af ovnen, hvor temperaturen er højere. Kanten af pepperonien vil derfor blive en anelse varmere og få den helt rigtige sprødhed.

Skriv mig op
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle