Det italienske ord “canotto” bruges om en oppustelig gummibåd, men det er også navnet for en pizza. En pizza canotto er i udgangspunktet det samme som en klassisk napolitansk pizza, dog med det twist at en canotto har en større og mere luftig kant (cornicione).
I forhold til opskriften på en klassisk napolitansk pizzadej, skal der til en canotto tilføjes ekstra gær og ekstra vand. Ekstra gær vil tilføre mere luft til dejen, og ekstra vand vil øge elasticiteten, så dejen lettere kan udvide sig og rumme den ekstra luft. Dejen bør koldhæves i 16-72 timer, så luften har god til til at udvikle sig, og så er det vigtigt at bage pizzaen i en ovn, der kan bage ved høje temperaturer – gerne 450 grader.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Ølandsvej 18
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat