Delikat syditaliensk ost lavet af strukket mælkemasse. Selvom “cacio” betyder “ost” og “cavallo” betyder “hest”, laves caciocavallo af enten fåremælk eller komælk. Caciocavallo har et karakteristisk dråbeformet udseende, der opstår ved at ostene ophænges til modning.
Ostene ophænges parvis i snore henover en pind, med en ost på hver side – næsten som tasker der hænger hen over ryggen på en hest. Man ved ikke præcist, hvorfor osten hedder som den gør, men det kan meget vel være sammenligningen med taskerne på hesteryggen, der har givet den sit underfundige navn.
Hvor længe en caciocavallo hænger til modning, kan variere fra få måneder til flere år. Modningsperioden giver osten en intens krydret smag med jordagtige noter og en frugtig aroma. Mens ostene hænger til modning, skifter de farve fra helt hvid til mørk gul, og bliver samtidig mere salte i smagen.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat