For at kunne give en pizza en bedre bagning end en traditionel køkkenovn normalt kan klare, kan man bruge en bagesten (også kaldet pizzasten).
En bagesten er typisk en flad keramisk sten, der er designet til at efterligne effekten fra en rigtig stenovn. Bagesten kan også være lavet af eksempelvis granit, kalksten eller lava, der alle har forskellige evner til at optage og videregive varmen til en pizza.
Bagesten forveksles ofte med bagestål, der ikke uden grund er steget i popularitet siden amerikanske Nathan Myhrvold i sin kogebog (Modernist Cuisine – The art and science of cooking) fra 2011, foreslog brugen af stål som bageplade. Stål har, sammenlignet med bagesten, en væsentlig bedre evne til “gemme” varmen og lede den direkte videre til pizzaen.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Petersmindevej 17C
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat