OBS! Grundet travlhed hos GLS sendes ordrer med kølevarer først d. 28.-29. nov.

INDKØBSKURV

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Bagestål

/
/
Bagestål

Hvad er bagestål?

En traditionel køkkenovn har ofte en maks. temperatur på 250 – 300 grader, og det er ikke altid nok, hvis der skal bages pizza – i hvert fald ikke, hvis man vil bage napolitansk pizza, og gerne vil have en sprød kant med en luftig krumme. Her kan et bagestål gøre en væsentlig forskel. Bagestålet er, på grund af egenskaberne i stål, i stand til at overføre mest mulig ovnvarme til pizzaen, og derfor give den et ekstra varmeboost.

I flere hundrede år har man brugt bagesten fremstillet af brændt ler, men da stål som udgangspunkt er væsentligt bedre til at overføre varme til en pizza eller andet bagværk, får man et bedre resultat med bagestål.

Det var den amerikanske kok, forsker og kogebogsforfatter Nathan Myhrvold, der i sin bog “Modernist Cuisine – The art and science of cooking” var den første til at anbefale brugen af stål som bageplade.

Siden er bagestål blevet særdeles populære i de private køkkener – og når det kommer til pizzabagning, er der ingen tvivl om, at et bagestål gør en mærkbar forskel.

Skriv mig op
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle