INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Autolyse

/
/
Autolyse

Hvad er autolyse?

Når mel og vand blandes sammen, starter en naturlig proces. Metoden hedder autolyse (fra græsk, auto- “selv” og lysis “opløsning”), og navnet henviser til den selv-opløsning / selv-nedbrydning der sker, når enzymer nedbryder stivelsen i melet.

Normalt udvikles gluten i din pizzadej ved æltning, men ved autolyse-metoden udnytter man, at enzymer aktiveres når melet absorberer vandet. Enzymerne nedbryder stivelsen og giver proteinerne mulighed for at danne et gluten-netværk, som gør dejen stærk og elastisk.

Autolysen sker, mens den sammenrørte blanding af mel og vand hviler, og kan derfor resultere i en lidt længere proces, end når du laver din pizzadej på traditionel vis. Til gengæld giver en vellykket autolyse dig en pizza med masser af smag og farve.

Få besked når produktet er tilbage på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle