INDKØBSKURV

Indkøbskurv

Pizza Guiden - Den store ordbog for pizzafans

Alveograf

/
/
Alveograf

Hvad er en alveograf?

Avanceret laboratorieredskab til måling af styrken i mel/dej. Alveografen er et præcisions-redskab, der både kan give en dej en ensartet æltning, og derefter måle kvaliteten og styrken i dejen.

Når alveografen skal måle styrken i melet, placeres et stykke udstrakt dej i maskinen, som så blæser luft ind under dejen. Først vil dejen modstå trykket fra luften, men på et tidspunkt, vil dejen give efter og danne en luftbobbel. Når boblen brister, har alveografen indsamlet en række værdier, herunder melets P-værdi, L-værdi og W-værdi.

Melets P-værdi definerer dejens sejhed og siger noget om, hvor modstandsdygtig dejen er. L-værdien beskriver dejens elasticitet og hvor strækbar den er. W-værdien indikerer melets generelle styrke og er et tal for, hvor meget energi der skal til for at udvide dejen. Der skal mindre energi til at udvide en dej med lav W-værdi, end en dej med høj W-værdi.

Få besked når produktet er på lager
Indkøbskurv
Din kurv er tomFortsæt med at handle