Avanceret laboratorieredskab til måling af styrken i mel/dej. Alveografen er et præcisions-redskab, der både kan give en dej en ensartet æltning, og derefter måle kvaliteten og styrken i dejen.
Når alveografen skal måle styrken i melet, placeres et stykke udstrakt dej i maskinen, som så blæser luft ind under dejen. Først vil dejen modstå trykket fra luften, men på et tidspunkt, vil dejen give efter og danne en luftbobbel. Når boblen brister, har alveografen indsamlet en række værdier, herunder melets P-værdi, L-værdi og W-værdi.
Melets P-værdi definerer dejens sejhed og siger noget om, hvor modstandsdygtig dejen er. L-værdien beskriver dejens elasticitet og hvor strækbar den er. W-værdien indikerer melets generelle styrke og er et tal for, hvor meget energi der skal til for at udvide dejen. Der skal mindre energi til at udvide en dej med lav W-værdi, end en dej med høj W-værdi.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gratis inspiration, opskrifter, nyheder, konkurrencer og anden pizzanørderi direkte i din indbakke.
Alle e-mails indeholder afmeld-links, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.
Pizzafredag ApS
Ølandsvej 18
8800 Viborg
CVR: 42604267
Kundeservice
Man – Søn: 07:00 – 22:00
Helligdage: 07:00 – 22:00
Afhentning – Viborg
Man – Fre: 07:30 – 15:00
Udenfor åbningstid: Efter aftale
Telefon: (+45) 60 98 10 10
Mail: [email protected]
Live chat: Åben chat